Ulasan Buku: Risalah 'Allah Fi Al-Aqidah Al-Islamiyyah' - bin Yaacob, Muhammad Nasron (Jurnal KIAS, 2020)
Tulisan Hasan al-Banna ini memfokuskan secara terus dan ringkas tentang ciri-ciri akidah dan kepercayaan terhadap Allah swt yang mesti di pegang dan dihayati oleh setiap muslim. Ciri-ciri inilah merupakan pemahaman induk dan utama yang perlu dititik beratkan oleh muslim dan masih lagi suci dan bersih dari pengaruh teori akal dan falsafah.