Imam Al-Bukhari Dan Ketokohannya Dalam Bidang Tafsir: Satu Tinjauan - Bin Abdullah, Ahmad Najib (Jurnal KIAS, 2020)
Artikel ini akan membincangkan tentang seorang tokoh ulama' terkemuka yang biasanya dikaitkan dengan bidang hadith iaitu Imam al-Bukharir.a. Fokus perbincangan tertumpu kepada ketokohan dan sumbangan Imam al-Bukhari dalam bidang tafsir Al-Qur'an dengan didahului perbincangan mengenai beberapa skop penting berhubung tokoh besar ini.