Jenayah: Konsep, Punca Dan Cara Penyelesaiannya Dari Perspektif Islam - Bin Abdul Ghani, Hamidi (Jurnal KIAS, 2020)
Artikel ini cuba menyingkap punca sebenar yang menjerumuskan manusia sehingga terjebak dengan kegiatan jenayah dan seterusnya menyediakan kaedah yang berkesan untuk membendungnya dari terus merebak.