Langkah-Langkah Mengenali Hadith Palsu - Bin Abdullah, Ahmad Najib (Jurnal KIAS, 2020)
Artikel ini bertujuan menjelaskan pengertian hadith maudhu dan bahayanya terhadap umat Islam. Hal ini disebabkan ia boleh merosakkan agama dan akal. Pada masa yang sama artikel ini cuba menyenaraikan langkah-langkah perlu bagi mengenali ciri-ciri hadith palsu