Pembangunan Hartanah Mengikut Perspektif Islam Dan Pelaksanaannya Di Malaysia - Bin Nik Yusof, Nik Mohd Zain (Jurnal KIAS, 2020)
Haratanah merupakan aset yang sangat bernilai sekiranya dilaksanakan secara teratur dan sistematik. Maka kertas kerja ini akan membincangkan tentang penbangunan hartanah menurut perspektif Islam dan pelaksanaannya di Malaysia. Antara intipati yang diketengahkan ialah Masalah-masalah dalam pembay harta-harta ini dan cadanyan menyelesaikan.