Konsep Pemilikan Tanah Menurut Islam - Hj.Muhammad, Abdul Kadir (Jurnal KIAS, 2020)
Penulisan ini membincangkan tentang pemilikan tanah dan konsepnya menurut Islam. la mengupas beberapa isu yang berkait dengan konsep pemilikan tanah seperti kaedah pemilikan tanah, penarikan balik pemilikan dan pemilikan tanah oleh kerajaan.